W i l l e m

Mijn vader heet Willem en hij is bijna 82 jaar, als je hem zoekt dan zit hij in de schuur. Je hoort de radio, ziet de vuurspetters en daar staat hij dan met een brede glimlach! Elke dag weer, want lassen is zijn hobby! Willem is een doorzetter en een doener, gelukkig wel! 

Na zijn herseninfarct, jaren geleden, heeft mijn vader de draad weer goed opgepakt Hij begon met een aantal tuinhekjes voor familie en vrienden maar sinds 2015 zijn wij samen ideeen gaan uitwerken. Ik bedenk de vorm en de functie van een ontwerp, mijn vader kijkt hoe we het gaan maken en dan gaan we samen aan de slag. 

K’willeminhuis bestaat sinds 1 oktober 2016 en het is geweldig hier dagelijks mee bezig te zijn. Als kind was ik al vol met ideeen, altijd bezig met mode en interieur. Het ontwerpen en veranderen van dingen in mijn kamer, het zat er als kind al in. Van o.a. verschillende vormen restanten ijzer maken we een verfijnd ambachtelijk product waar nooit twee precies hetzelfde kunnen zijn. We combineren het restijzer met fijn rond ijzer. Vervolgens maken wij dat net-niet recht, maar juist wat ‘wonki” en een beetje krom. De lasnaden mogen gezien worden, want het is handwerk. Het ontwerp heeft altijd een mooi detail en een uitstraling die sober, simpel en verfijnd oogt. 

Ik ben trots op mijn vader, hij is handig, geduldig en denkt mee. Heel trots, omdat hij altijd zo doorgezet heeft. Voor hem is dit een soort bewegings-therapie en voor mij een manier om mijn creativiteit te uiten. Bovendien worden we er allebei hartstikke blij van!

 

5   j a a r   k w i l l e m i n h u i s

Mijn vader Willem heeft mij het vak geleerd en we zijn 5 jaar geleden samen aan de werkbank begonnen met het maken van woonobjecten van ijzer. De ontwerpen komen uit mijn hand om vervolgens met Willem naar het maakproces te kijken, wat een bijzonder avontuur is dit gebleken en wat ben ik trots op hem! Ondanks zijn beperking staat hij elke dag met een lach op zijn gezicht in zijn schuurtje te lassen, altijd positief en met een enorm doorzettingsvermogen.

We worden met veel zorg en liefde bijgestaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit geeft “onze jongens” een gevoel van eigenwaarde en dat is zo mooi om te zien. De samenwerking met BVS Sociaal metaal is een waardevolle stap het brengt ons dichter naar ons doel. Dat iemand je ziet, dat je er mag zijn en dat je ergens bij betrokken wordt
 
Ik kijk enorm uit naar de komende jaren.
Liefs EstherLees hier het interview met Willem en Esther uit LFK Magazine nr.13

De makers van K'willeminhuis - BVS Sociaal metaal

De makers van K'willemindetuin - Stichting Ons bedrijf