H e t   v e r h a a l

Esther en haar vader, werkten jarenlang intens met elkaar samen, ondersteunden elkaar en hebben samen onvergetelijke herinneringen gemaakt. 
Met 82 jaar was hij nog steeds in de schuur bezig met de bijzondere woonobjecten van K’willeminhuis. Zocht  je hem dan zat hij in de schuur. Radio aan, de vuurspetters vlogen in het rond en daar stond hij dan met een brede glimlach! Elke dag weer, want lassen was, en ís zijn hobby! Willem is een doorzetter en een doener, gelukkig wel! 

Na zijn herseninfarct, jaren geleden, heeft Willem de draad weer goed opgepakt Hij begon met een aantal tuinhekjes voor familie en vrienden en in 2015 zijn Esther en Willem samen ideeën gaan uitwerken. Esther bedacht de vorm en de functie van een ontwerp, Willem bekeek de praktische kant en samen gingen ze aan de slag. 

B V S  S o c i a a l   M e t a a l 

Willem werd al zorgvuldig en met liefde bijgestaan door medewerkers van BVS Sociaal Metaal. zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en werken met liefde en vreugde aan ons product.
Het is waardevol om met hen samen te werken en brengt ons dichter naar ons doel, dat iemand je ziet, dat je er mag zijn en dat je volwaardig mee kan doen aan de maatschappij. Nu willem op zijn 82e met pensioen is maken zij het gehele assortiment van K’willeminhuis en K’willemindetuin.

M a t e r i a a l 

Van o.a. verschillende vormen restanten ijzer maken we een verfijnd ambachtelijk product waar nooit twee precies hetzelfde zijn. We combineren het restijzer met fijn rond ijzer. Vervolgens maken wij dat net-niet recht, maar juist wat ‘wonky’ en een beetje krom. De lasnaden mogen gezien worden, want het is handwerk! Het ontwerp heeft altijd een mooi detail en een uitstraling die sober, simpel en verfijnd oogt. 

J o l a n d a 

Als eigenaar van BVS was ik de laatste jaren al intens betrokken bij de productie en het ontwikkelingsproces van K’willeminhuis en K’willemindetuin. Sociaal en duurzaam ondernemen is voor mij ontzettend belangrijk. Ik ben moeder van 3 geweldige jongens en getrouwd met Erwin. Voor onze jongste is meedoen aan het arbeidsproces later niet zo vanzelfsprekend. Met zijn geboorte werd het belang van sociaal ondernemen nog groter en kwam uiteindelijk BVS Sociaal Metaal op ons pad. Het bedrijf is ook naar mijn zoon vernoemd: BVS zijn zijn initialen.

Ik ben zo ontzettend trots op de medewerkers van BVS. De stappen die ze maken, iedere keer weer. De betrokkenheid bij het hele maakproces is geweldig. De samenwerking van K’willeminhuis met hen brengt ons verder naar ons doel. Het maakt niet uit wie, wat of hoe je bent, een mooie opdracht maken is fijn en geeft je een gevoel van trots. 

Ik kijk enorm uit naar de komende jaren.
Liefs JolandaLees hier het interview met Willem en Esther uit LFK Magazine nr.13

De makers van K'willeminhuis - BVS Sociaal metaal